This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
AIS
#1
i just got a new usb hub so this is the first chance i've gotten to test my ais. i cant seem to get the calibration to work it will pop up the terminal and see's the ais dongle but does not put out any data. the take a look window flashes then disappears,the check band errors out on all bands.. it shows up in the startup window and lsusb.tried on 1.0 and updated 1.1 same behavior.. 
rpi3
v1.1.0

Found 1 device(s):
0: Generic, RTL2832U, SN: 77771111153705700

Using device 0: Generic RTL2832U
Found Rafael Micro R820T tuner
Supported gain values (29): 0.0 0.9 1.4 2.7 3.7 7.7 8.7 12.5 14.4 15.7 16.6 19.7 20.7 22.9 25.4 28.0 29.7 32.8 33.8 36.4 37.2 38.6 40.2 42.1 43.4 43.9 44.5 48.0 49.6
[R82XX] PLL not locked!
Sampling at 2048000 S/s.
Reporting PPM error measurement every 10 seconds...
Press ^C after a few minutes.
Reading samples in async mode...
mare liberum
  Reply
#2
OK just a crappy hub..tried all 7 ports with nothing else attached . plugged into pi's usb it complains about power but works.
waiting on a new hub..
mare liberum
  Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)