This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Need help setting up Pypilot
#1
I need a little help getting the motor controller working.
I have the serial connected to a serial to USB adaptor.
USB to TTL Serial Cable - Debug / Console Cable for Raspberry Pi
PRODUCT ID: 954

4pin connector         USB adaptor
brown vcc                Red    +5v
black GND                Black GND
white RX                  Green TX
blue TX                    White RX

Power to Controller
1 long beep
Bullet connectors to motor.

I see the USB device
cat /dev/ttyUSB1 nothing
Device setup in openplotter
name   device                 assignment
Servo   /dev/ttyUSB1      pypilot
When I enable basic autopilot In openplotter/pypilot I lose GPS? 

What did i mess up?
  Reply
#2
From  Pypilot

Code:
Using settings file RTIMULib.ini
Detected L3GD20H/LSM303DLHC at option/standard address
Using fusion algorithm Kalman STATE4
IMU Name: L3GD20H + LSM303DLHC
min/max compass calibration not in use
Using ellipsoid compass calibration
Using accel calibration
GD20HM303DLHC init complete
signalk_server: bind failed, try again.
signalk_server: bind failed, try again.
signalk_server: bind failed, try again.
connect failed to localhost:21311
signalk_server: bind failed, try again.
signalk_server: bind failed, try again.
connect failed to localhost:21311
signalk_server: bind failed, try again.
signalk_server: bind failed, try again.
signalk_server: bind failed, try again.
connect failed to localhost:21311
signalk_server: bind failed, try again.
signalk_server: bind failed, try again.
signalk_server: bind failed, try again.
connect failed to localhost:21311
signalk_server: bind failed, try again.
signalk_server: bind failed, try again.
connect failed to localhost:21311
signalk_server: bind failed, try again.
signalk_server: bind failed, try again.
^Cgot signal 2 cleaning up
output from servo

Code:
pypilot_servo
Servo Server
loading servo calibration /home/pi/.pypilot/servocalibration
WARNING: using default servo calibration!!
arduino servo found on (u'/dev/serial/by-id/usb-Silicon_Labs_CP2102_USB_to_UART_Bridge_Controller_0001-if00-port0', 38400)
serialprobe success: /home/pi/.pypilot/servodevice (u'/dev/serial/by-id/usb-Silicon_Labs_CP2102_USB_to_UART_Bridge_Controller_0001-if00-port0', 38400)
voltage: False current False ctrl temp False motor temp False rudder pos False flags SYNC ENGAGED
signalk_server: bind failed, try again.
arduino server buffer overflow
voltage: False current 0.0 ctrl temp False motor temp False rudder pos False flags SYNC
signalk_server: bind failed, try again.
voltage: 12.34 current 0.0 ctrl temp False motor temp False rudder pos False flags SYNC
signalk_server: bind failed, try again.
  Reply
#3
All fixed Crappy pico usb caused most of the issues... Dont buy one
  Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)