This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tiny Pilot Wifi
#1
loaded the latest image and turned the bare Raspberry Zero W on and did not see on my PC a new WIFI. Loaded the image onto a different SD card and also used the older image.
When I connected  the monitor and keyboard I could see that the raspberry booted ok.
Is it normal that I cant see the wifi, or does wifi not work my with the Rasberry Zero card?
Perhaps it needs to be enabed, but I understand from the discription, that on startup wifi is enabled.

Its a a Rasberry Zero W Ver. 1.1 with the wifi chip on  it
  Reply
#2
(11-08-2019, 10:05 AM)Baltic Sailor Wrote: loaded the latest image and turned the bare Raspberry Zero W on and did not see on my PC a new WIFI. Loaded the image onto a different SD card and also used the older image.
When I connected  the monitor and keyboard I could see that the raspberry booted ok.
Is it normal that I cant see the wifi, or does wifi not work my with the Rasberry Zero card?
Perhaps it needs to be enabed, but I understand from the discription, that on startup wifi is enabled.

Its a a Rasberry Zero W Ver. 1.1 with the wifi chip on  it

Wifi AP is enabled by default on tinypilot image.
  Reply
#3
(11-09-2019, 08:00 PM)webber63 Wrote:
(11-08-2019, 10:05 AM)Baltic Sailor Wrote: loaded the latest image and turned the bare Raspberry Zero W on and did not see on my PC a new WIFI. Loaded the image onto a different SD card and also used the older image.
When I connected  the monitor and keyboard I could see that the raspberry booted ok.
Is it normal that I cant see the wifi, or does wifi not work my with the Rasberry Zero card?
Perhaps it needs to be enabed, but I understand from the discription, that on startup wifi is enabled.

Its a a Rasberry Zero W Ver. 1.1 with the wifi chip on  it

Wifi AP is enabled by default on tinypilot image.

Thanks for the answer. That means the WiFi part of the board is dead. Just order a new raspberry pi zero wh.
  Reply
#4
I have tried a lot of raspberry W, and I have come across 3 that had bad wifi chips. You might have this bad luck.
  Reply
#5
Received the new Raspberry zero w and it worked immediately. Unfortunately I bought the one on eBay in China was cheap....
  Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)