This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
New OpenPlotter v0.10.0alpha release
#11
In the last update with 4 ADS1115 support work only one ADS1115, the first one. In SignalK diagnostics there are all source blocks but the value of the second and third ADS1115 (i have 3) are zero.
  Reply
#12
1W - deleting and adding back in did the trick. Thanks. SK diagnostic displays a Celsius value, Web socket displays a Kelvin value. I was hoping to display Fahrenheit from NMEA 0183 output. Is that possible?

Many thanks.
  Reply
#13
Hi,
Even nmea 0183 generator to me no longer works with update 11.1.
There are strings but the values are at 0.
  Reply
#14
(04-22-2017, 02:47 AM)kste Wrote: Hi,
Even nmea 0183 generator to me no longer works with update 11.1.
There are strings but the values are at 0.
Same here, error

python: can't open file '/home/pi/.config/openplotter/tools/NMEA_0183_generator_d.py': [Errno 2] No such file or directory

Sent from my SGP511 using Tapatalk
  Reply
#15
Everything updated as of today version 0.11.2, RPi 3,

GPS on ttyS0 is unavailable.

ttyS0 is added to serial interfaces in NMEA0183 tab as "gps"

running openplotter in terminal produces

Failed to open /dev/ttyS0: Permision denied
Failed to initialize interface gps

Running
sudo systemctl stop serial-getty@ttyS0
sudo chmod 666 /dev/ttyS0

Solves the problem; but how do I make this a permanent fix so that I don't have to do it on every boot? Something to do with stopping spawning of getty?

Can this be fixed so that the user doesn't have to mess around with it?

Chris
  Reply
#16
I2C is working fine.- DS18b20, MPU6050, HTU21D, BMP180 - all look great!  NMEA 0183 and 2000 generators are working for me. 
Great progress!

Re temperature conversions - the NMEA 0183 generator doing Kelvin temps to Celsius. OpenCPN - a new NMEA converter under development - havent tried it yet.
  Reply
#17
(04-22-2017, 09:00 AM)PaddyB Wrote: Same here, error

python: can't open file '/home/pi/.config/openplotter/tools/NMEA_0183_generator_d.py': [Errno 2] No such file or directory

Sent from my SGP511 using Tapatalk

Working perfectly now on last update, thanks!!

Sent from my SGP511 using Tapatalk
  Reply
#18
(04-21-2017, 05:37 PM)kste Wrote: In the last update with 4 ADS1115 support work only one ADS1115, the first one. In SignalK diagnostics there are all source blocks but the value of the second and third ADS1115 (i have 3) are zero.

It was my mistake in the file openplotter_analog.conf.
Now it works properly.

(04-22-2017, 02:47 AM)kste Wrote: Hi,
Even nmea 0183 generator to me no longer works with update 11.1.
There are strings but the values are at 0.

If debugging opeplotter started and after SignalK diagnostic startup, the terminal appears:
no unit for  electrical.batteries.servizi.current
no unit for  electrical.batteries.main.capacity.StatoBatteria
no unit for  electrical.batteries.main.capacity.OreResidue.TTg
no unit for  electrical.batteries.main.capacity.AhMassimeAssorbite.H1
no unit for  electrical.batteries.main.capacity.AhUtilizzate.H2
no unit for  electrical.batteries.main.capacity.AhTotaleConsumiRegistrati.H6
no unit for  electrical.batteries.main.capacity.AhUtilizzate.CE
no unit for  navigation.gnss.differentialReference
no unit for  navigation.gnss.horizontalDilution
no unit for  navigation.gnss.geoidalSeparation
no unit for  navigation.gnss.satellites
no unit for  navigation.gnss.quality
no unit for  electrical.batteries.rpi3V.voltage
no unit for  electrical.batteries.rpi5V.voltage
no unit for  tanks.freshWater.300LtPrua.currentVolume
  Reply
#19
(04-24-2017, 02:18 AM)kste Wrote:
(04-22-2017, 02:47 AM)kste Wrote: Hi,
Even nmea 0183 generator to me no longer works with update 11.1.
There are strings but the values are at 0.

If debugging opeplotter started and after SignalK diagnostic startup, the terminal appears:
no unit for  electrical.batteries.servizi.current
no unit for  electrical.batteries.main.capacity.StatoBatteria
no unit for  electrical.batteries.main.capacity.OreResidue.TTg
no unit for  electrical.batteries.main.capacity.AhMassimeAssorbite.H1
no unit for  electrical.batteries.main.capacity.AhUtilizzate.H2
no unit for  electrical.batteries.main.capacity.AhTotaleConsumiRegistrati.H6
no unit for  electrical.batteries.main.capacity.AhUtilizzate.CE
no unit for  navigation.gnss.differentialReference
no unit for  navigation.gnss.horizontalDilution
no unit for  navigation.gnss.geoidalSeparation
no unit for  navigation.gnss.satellites
no unit for  navigation.gnss.quality
no unit for  electrical.batteries.rpi3V.voltage
no unit for  electrical.batteries.rpi5V.voltage
no unit for  tanks.freshWater.300LtPrua.currentVolume
OK Solved!
The NMEA 0183 sentences in openplotter.conf with the SignalK .value, previously worked regularly, now does not work, I removed .value.
  Reply
#20
1W sensor values are missing from Signal-K on reboot. I can only make them reappear by going to the 1W tab, editing the entry and saving.

Up-to-date OP 0.11.2a on RPI 3

Chris
  Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 3 Guest(s)