This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[SOLVED] Tides and current display
#1
Photo 
I first suspected an OCPN issue, but it seems the issue could rather be in OP: Here is the thread in CF :
http://www.cruisersforum.com/forums/show...ost2528222

Since I use the updated 0.16.0 beta of OP, which inclute the version 4.8.0 of OpenCPN, the 'Show Tides' and 'Show Current' buttons (in the tool bar) doesn't work correctly. The map Symbols are HUGE, and the graph doesn't pop up when right-clicking the symbol - see attached photo

Andreas from CruisersForum tells he solved exactly the same problem with apt-get update and upgrade, so I did the same, but without result.

I've asked him which Linux he was using ...

Any clue ?


Attached Files Thumbnail(s)
   
Config : RPi 3, OP 1.1
Cordialement
Didier B





  Reply
#2
(12-02-2017, 06:43 AM)Didier B Wrote: I first suspected an OCPN issue, but it seems the issue could rather be in OP: Here is the thread in CF :
http://www.cruisersforum.com/forums/show...ost2528222

Since I use the updated 0.16.0 beta of OP, which inclute the version 4.8.0 of OpenCPN, the 'Show Tides' and 'Show Current' buttons (in the tool bar) doesn't work correctly. The map Symbols are HUGE, and the graph doesn't pop up when right-clicking the symbol - see attached photo

Andreas from CruisersForum tells he solved exactly the same problem with apt-get update and upgrade, so I did the same, but without result.

I've asked him which Linux he was using ...

Any clue ?

The reason seems to be that the monitor screen setting is not found. Change the automatic setting to manual. Measure the With of your screen and put this in the manual setting.

That seems to be the problem.

Regards,

Bram
  Reply
#3
(12-02-2017, 06:52 AM)verkerkbr Wrote:
(12-02-2017, 06:43 AM)Didier B Wrote: I first suspected an OCPN issue, but it seems the issue could rather be in OP: Here is the thread in CF :
http://www.cruisersforum.com/forums/show...ost2528222

Since I use the updated 0.16.0 beta of OP, which inclute the version 4.8.0 of OpenCPN, the 'Show Tides' and 'Show Current' buttons (in the tool bar) doesn't work correctly. The map Symbols are HUGE, and the graph doesn't pop up when right-clicking the symbol - see attached photo

Andreas from CruisersForum tells he solved exactly the same problem with apt-get update and upgrade, so I did the same, but without result.

I've asked him which Linux he was using ...

Any clue ?

The reason seems to be that the monitor screen setting is not found. Change the automatic setting to manual. Measure the With of your screen and put this in the manual setting.

That seems to be the problem.

Regards,

Bram

Hi Bram, and thanks for your answer !
I corrected what you said, and now the symbols are displayed properly, BUT when right clicking in the middle of the symbol, it opens an empty window titled "Tide" (0 px X 0 px) instead of showing the graph...
AND after a good night (and a shutdown/startup) the right click windows populated as it should and the graphs are available for both current and tide Big Grin
Config : RPi 3, OP 1.1
Cordialement
Didier B





  Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)