• 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Still issues, with GPIO, I2C inputs and Analog ads1115 not starting with OP
#1
Hi,

I have still issues, with GPIO and I2C inputs and Analog ads1115 not starting with OP.

System: OP 0.16 fresh install, RP 3, no Errors in debug mode, tried autostart latency of 60 sec, no success.

When restarting GPIOs and Analog ads1115 manualy, everything is fine.

Martin




[GENERAL]
version = 0.16.0
state = beta
lang = de
repository = openplotter
op_folder = /.config

[AIS-SDR]
enable = 0
gain = 
ppm = 
channel = a
band = 
gsm_channel = 

[NMEA0183]
sentences = 

[STARTUP]
delay = 30
opencpn = 0
opencpn_no_opengl = 0
opencpn_fullscreen = 1
kplex = 1
x11vnc = 1
vnc_pass = 1
gps_time = 1
maximize = 1
play = 1
sound = /home/pi/.config/openplotter/sounds/Store_Door_Chime.mp3
node_red = 1

[CALCULATE]
nmea_rate_cal = 1
cal_accuracy = 1
nmea_mag_var = 0
nmea_hdt = 0
nmea_rot = 0
tw_stw = 0
tw_sog = 0
mag_var = 
hdt = 
hdt_dev = 
rot = 

[N2K]
enable = 0
can_usb = /dev/ttyOP_nmea
pgn_output = 
pgn_generate = 
output = 0

[WIFI]
enable = 1
ip = 192.168.5.1
device = wlan0
share = wlan2
ssid = Bordnetz
password = ***
hw_mode = g
channel = 1
wpa = 2
bridge = 0

[GPIO]
sensors = [['AC', 'in', '12', 'down'], ['motion', 'in', '17', 'down'], ['bilgeunten', 'in', '20', 'up'], ['bilgeoben', 'in', '21', 'up']]

[TWITTER]
enable = 0
apikey = 
apisecret = 
accesstoken = 
accesstokensecret = 

[GMAIL]
enable = 1
gmail = ***
password = ***
recipient = trigger@applet.ifttt.com

[ACTIONS]
triggers = [[0, 'sensors.AC.value', 2, '0', [['ACT14', '#ACoff', 3.0, 3], ['ACT15', '/home/pi/.config/openplotter/sounds/Schiffshorn-eines-grossen.mp3', 0.0, 0]]], [0, 'sensors.AC.value', 2, '1', [['ACT14', '#ACon', 0.0, 0], ['ACT15', '/home/pi/.config/openplotter/sounds/Klingel-ding-dong.mp3', 0.0, 0]]], [0, 'sensors.motion.value', 2, '1', [['ACT14', '#motion', 0.0, 0], ['ACT15', '/home/pi/.config/openplotter/sounds/Polizeisirene-martinshorn-6.mp3', 0.0, 0]]], [0, 'environment.inside.humidity.value', 5, '0', [['ACT14', '#IT\n<environment.inside.temperature>\n', 12.0, 3], ['ACT14', '#HUM\n<environment.inside.humidity>', 12.0, 3], ['ACT14', 'Test', 3.0, 3]]], [0, -1, 6, '2017-08-28T20:00:00', [['MQTTAC', '<sensors.AC>', 600.0, 1], ['MQTTmotion', '<sensors.motion>', 600.0, 1], ['MQTTIT', '<environment.inside.temperature>', 600.0, 1], ['MQTTHUM', '<environment.inside.humidity>', 600.0, 1], ['MQTTDC', '<electrical.batteries.service.voltage>', 600.0, 1], ['MQTTbilgeunten', '<sensors.bilgeunten>', 600.0, 1], ['MQTTbilgeoben', '<sensors.bilgeoben>', 600.0, 1]]], [0, 'sensors.bilgeunten.value', 2, '0', [['ACT15', '/home/pi/.config/openplotter/sounds/Smoke_Alarm.mp3', 0.0, 0], ['MQTTbilgeunten', '#bilgeuntenwasser', 0.0, 0], ['ACT14', '#bilgeuntenwasser', 0.0, 0]]], [0, 'sensors.bilgeunten.value', 2, '1', [['MQTTbilgeunten', '#bilgeuntentrocken', 0.0, 0]]], [0, 'sensors.bilgeoben.value', 2, '0', [['ACT15', '/home/pi/.config/openplotter/sounds/Smoke_Alarm.mp3', 0.0, 0], ['MQTTbilgeoben', '#bilgeobenwasser', 0.0, 0], ['ACT14', '#bilgeobenwasser', 0.0, 0]]], [0, 'sensors.bilgeoben.value', 2, '1', [['MQTTbilgeoben', '#bilgeobentrocken', 0.0, 0]]]]

[1W]
ds18b20 = 

[UDEV]
usbinst = [['ttyOP_nmea', '1a86', '7523', '', '1-1.4.3:1.0', 'dev', 'ttyUSB'], ['ttyOP_gps', '1546', '01a7', '', '1-1.4.4.4:1.0', 'dev', 'ttyACM']]

[SMS]
enable = 0
serial = /dev/ttyUSB0
bluetooth = 
connection = at19200
enable_sending = 0
phone = 

[MQTT]
broker = m12.cloudmqtt.com
port = 18676
username = xwbvgase
password = ***
topics = [[u'kaethe', 0, ''], [u'AC', 0, ''], [u'motion', 0, ''], [u'IT', 0, ''], [u'HUM', 0, ''], [u'DC', 0, ''], [u'bilgeunten', 0, ''], [u'bilgeoben', 0, '']]

[OFFSET]
heel = 0.0
pitch = 0.0
heading = 0.0
pressure = 1.04639
temperature_p = 0.108558
humidity = 0.0
temperature_h = 0.0

[I2C]
sk_hdg = 0
sk_heel = 0
sk_pitch = 0
sk_press = 0
sk_temp_p = 0
sk_hum = 0
sk_temp_h = 0
p_temp_skt = 
hum_skt = 
h_temp_skt = 
rate_imu = 1
rate_press = 1
rate_hum = 1
sensors = [['BMP180', 'rtimulib.press.2.0x77', [['environment.outside.pressure', 5.0, 0.0], ['environment.inside.temperature', 5.0, 0.0]]], ['HTU21D', 'rtimulib.hum.3.0x40', [['environment.inside.humidity', 5.0, 0.0], ['environment.outside.temperature', 5.0, 0.0]]]]

[SPI]
mcp = [[0, 0, '', '', 0], [0, 1, '', '', 0], [0, 2, '', '', 0], [0, 3, '', '', 0], [0, 4, '', '', 0], [0, 5, '', '', 0], [0, 6, '', '', 0], [0, 7, '', '', 0]]

[TOOLS]
py = [['Analog ads1115', 'put analog values to SignalK', 'analog_ads1115.py', '1'], ['Analog Firmata', 'put analog values to SignalK', 'oppymata.py', '0'], ['SignalK Simulator', 'change values with sliders and send values to SignalK', 'SK-simulator.py', '0'], ['Auto Setup', 'configure basic system', 'autosetup_tty.py', '0']]

[COMPASS]
magnetic_h = 
heel = 
pitch = 
rate = 
deviation = [[0, 0], [10, 10], [20, 20], [30, 30], [40, 40], [50, 50], [60, 60], [70, 70], [80, 80], [90, 90], [100, 100], [110, 110], [120, 120], [130, 130], [140, 140], [150, 150], [160, 160], [170, 170], [180, 180], [190, 190], [200, 200], [210, 210], [220, 220], [230, 230], [240, 240], [250, 250], [260, 260], [270, 270], [280, 280], [290, 290], [300, 300], [310, 310], [320, 320], [330, 330], [340, 340], [350, 350], [360, 360]]
variation =
  Reply
#2
Careful, Martin, you just posted your Gmail details...

Sent from my SGP511 using Tapatalk
  Reply
#3
Thanks! I forgot gmail, when *** the personal data. Changed the gmail password :-)
  Reply
#4
Am I the only one with this problem?
Where is my mistake?
  Reply
#5
(12-11-2017, 04:16 PM)Alpenskipper Wrote: Am I the only one with this problem?
Where is my mistake?

I used your config and ads1115 and i2c started as they should. I didn't test GPIO input.

If you use "startup restart" does everything work after that?

If it is not power issue, I would delete i2c and deactivate ads1115. Test if the GPIO input and action work.
Then add step by step i2c and ads1115 to your system, to find the beginning of your problems.

Uncheck Autostart Node-Red (there could be a problem with node red) 

BTW: Why have you got 3 wlan devices? (wlan0, wlan2 so there should be a wlan1)
  Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)