This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
SignalK account
#1
OP keeps on asking to change SignalK password.
I launch SK webApp, and try do access, I couldn't, so I tried to create an account. (Sign Up)
Then I am requested an email (BTW why ?), I give one valid email, a password, I confirm the password, click Create an account, but it freezes and nothing happens...
I am only trying to set a password for SK, all this seems to be over sophisticated ! Dodgy
Cordialement
Didier B
Pi4, SSD USB3, OP 2.8.0 OC  5.2.4




Reply
#2
(2019-03-26, 11:02 AM)Didier B Wrote: OP keeps on asking to change SignalK password.
I launch SK webApp, and try do access, I couldn't, so I tried to create an account. (Sign Up)
Then I am requested an email (BTW why ?), I give one valid email, a password, I confirm the password, click Create an account, but it freezes and nothing happens...
I am only trying to set a password for SK, all this seems to be over sophisticated ! Dodgy

user name - openplotter, password - openplotter
Reply
#3
(2019-03-26, 11:09 AM)PaddyB Wrote: user name - openplotter, password - openplotter

result : {"statusCode".401,"message"."Invalid Password"}
Cordialement
Didier B
Pi4, SSD USB3, OP 2.8.0 OC  5.2.4




Reply
#4
(2019-03-26, 05:06 PM)Didier B Wrote:
(2019-03-26, 11:09 AM)PaddyB Wrote: user name - openplotter, password - openplotter

result : {"statusCode".401,"message"."Invalid Password"}
Is that from 10.10.10.1:3000?


Sent from my SM-T813 using Tapatalk
Reply
#5
(2019-03-26, 05:08 PM)PaddyB Wrote:
(2019-03-26, 05:06 PM)Didier B Wrote:
(2019-03-26, 11:09 AM)PaddyB Wrote: user name - openplotter, password - openplotter

result : {"statusCode".401,"message"."Invalid Password"}
Is that from 10.10.10.1:3000?


Sent from my SM-T813 using Tapatalk
Ooops, probably a typing mistake, it is working now !
Cordialement
Didier B
Pi4, SSD USB3, OP 2.8.0 OC  5.2.4




Reply
#6
(2019-03-26, 06:40 PM)Didier B Wrote: Ooops, probably a typing mistake, it is working now !
Cool
Reply
#7
I'm preparing to transfer a config to someone else, so I am struggling to clean accounts ans Passwords
- recorded password in Chromium : cleaned ! (may be my mistake)
- Signal k node server : no access possible, openplotter/openplotter doesn't work neither openplotter/pre ! Is there a possibility  to reset other than force an update to 1.2.0 ?
In fact, I would like to set a password distinct from "openplotter".

EDIT : I've forced update 1.2.0 => 1.2.0, hope it could save the signalK password issue

EDIT 2 : it didn't !  (Murphy's law probably ...). Which leaves me with 2 options: 
  1. SHIFT F1, then rebuild the building brick after brick, or
  2. dd the128 Gb of the SSD, which will take say 12 hours, but will run unassisted ...
need a coffee break ...
...
...
EDIT 3 : Option 2, Its gone for the night ...

EDIT 4 : After 36402s its done ... Conclusion : A second admin account is required in signal K !
Cordialement
Didier B
Pi4, SSD USB3, OP 2.8.0 OC  5.2.4




Reply
#8
(2019-03-26, 05:08 PM)PaddyB Wrote:
(2019-03-26, 05:06 PM)Didier B Wrote:
(2019-03-26, 11:09 AM)PaddyB Wrote: user name - openplotter, password - openplotter

result : {"statusCode".401,"message"."Invalid Password"}
Is that from 10.10.10.1:3000?


Sent from my SM-T813 using Tapatalk

I have the same problems,
I have tried using 10.10.10.1:3000 in the address line but the same invalid password came back.
I have tried doing this via VNC and with a monitor and keyboard hooked up. All attempts failed.
Reply
#9
(2021-09-16, 09:26 AM)Marcus2021 Wrote:
(2019-03-26, 05:08 PM)PaddyB Wrote:
(2019-03-26, 05:06 PM)Didier B Wrote:
(2019-03-26, 11:09 AM)PaddyB Wrote: user name - openplotter, password - openplotter

result : {"statusCode".401,"message"."Invalid Password"}
Is that from 10.10.10.1:3000?


Sent from my SM-T813 using Tapatalk

I have the same problems,
I have tried using 10.10.10.1:3000 in the address line but the same invalid password came back.
I have tried doing this via VNC and with a monitor and keyboard hooked up. All attempts failed.

just in case someone else is looking for a solution: https://openplotter.readthedocs.io/en/la...k_app.html 

  1. Open a terminal

  2. Delete the existing file: /home/pi/.signalk/defaults.json

  3. Run the setup sudo signalk-server-setup. Accept the update option rather than configuring from scratch. Select no for port 80 and SSL

  4. Navigate to the login page with a browser. Note that the option is now not to login but instead to create an administrator account. Once you do that you will be offered the login page.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)