This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
another beta image release
#41
When I send GPS and wind data from OpenCPN to the Pypilot the Wind "option" is appearing and leaving randomly.
I am using the TCP connection because the forward NMEA under config from pypilot does not work.
I am sending the RMC and MWV sentence every second, the GPS works the Wind as mentioned above.
Reply
#42
it looks like I have it  working now, the Wind NMEA did not have a checksum I did not notice that because for OpenCPN it was no problem and because the Pypilot recognized it apparently sometimes I did not question that would be the problem.
Anyway I have now added the checksum to the winddata and now it seems to work.
Reply
#43
pypilot discards nmea data with invalid checksums to avoid reading wrong data

because maybe a byte here or there is missing in a nmea stream, it could read 26 degrees instead of 216

What kind of wind sensor? Mine outputs at 10 or 20hz so dropping a few won't easily timeout. I think the timeout for nmea data is 4 seconds
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)