OpenMarine
Seatalk 1 in SignalK using MacArthur HAT on pi 4B - Printable Version

+- OpenMarine (https://forum.openmarine.net)
+-- Forum: MacArthur HAT (https://forum.openmarine.net/forumdisplay.php?fid=29)
+--- Forum: How do I...? (https://forum.openmarine.net/forumdisplay.php?fid=31)
+--- Thread: Seatalk 1 in SignalK using MacArthur HAT on pi 4B (/showthread.php?tid=5297)



Seatalk 1 in SignalK using MacArthur HAT on pi 4B - Lucas23 - 2024-04-01

I just got my raspi 4B and tried to install everything on the boat last weekend. I first tried to set everything up together, everything worked except for the Seatalk input, I got the LED blinking on the HAT, but no input in SignalK after setup with GPIO app. I then tried to work with just the Seatalk on the hat, but it still didn't show incoming data except from the LED. Is there something I am missing or did anyone have the same problem? I managed to get the NMEA 2000 data, but no Seatalk.


RE: Seatalk 1 in SignalK using MacArthur HAT on pi 4B - Adrian - 2024-04-02

What version of OpenPlotter are you running?


RE: Seatalk 1 in SignalK using MacArthur HAT on pi 4B - Lucas23 - 2024-04-02

I am running openplotter V3, since I wanted to be able to use seatalk1 and as far as I read this was not (yet) possible in V4.


RE: Seatalk 1 in SignalK using MacArthur HAT on pi 4B - Adrian - 2024-04-03

(2024-04-02, 09:04 PM)Lucas23 Wrote: I am running openplotter V3, since I wanted to be able to use seatalk1 and as far as I read this was not (yet) possible in V4.

Hmm, yes that should work.

Is the Signal K LED normally off and blink on, normally on blinking off when data is received, or always on and just changing in brightness?


RE: Seatalk 1 in SignalK using MacArthur HAT on pi 4B - Lucas23 - 2024-04-03

(2024-04-03, 12:12 AM)Adrian Wrote:
(2024-04-02, 09:04 PM)Lucas23 Wrote: I am running openplotter V3, since I wanted to be able to use seatalk1 and as far as I read this was not (yet) possible in V4.

Hmm, yes that should work.

Is the Signal K LED normally off and blink on, normally on blinking off when data is received, or always on and just changing in brightness?

I assume you meant the Seatalk1 LED, since I don't know of a Signal K LED. The LED was normally on and blinking off when data was received, I am not on the boat right now, but it looked like this was the case.